Az UniOffice az IBM mobil fejlesztések élenjáró partnere a régióban


Ügyfeleink szolgálata során testközelből is tapasztaljuk a mobil eszközök (okostelefonok, tabletek) terjedésének trendjét a PC használat kárára. A mobil eszközöket a napi munka során egyre több feladat teljesítésére használjuk, vagy használnánk, ha megtehetnénk. Kiemelt igényként jelentkezik a nagyvállalati rendszerek mobil megtámogatása vezetői szintről (dashboard, jóváhagyások és egyéb, komolyabb tartalombevitelt nem igénylő vezetői aktivitások), mindemellett a „terepen” dolgozók munkája is hatékonyabbá, gyorsabbá, pontosabbá és biztonságosabbá tehető a mobil eszközökre optimalizált alkalmazásokkal.

Ügyfeleink igényeire válaszolva, úgy döntöttünk, hogy - az IBM Notes / Domino alapú, iratkezelési megoldásunk továbbvitele mellett - felépítjük üzleti mobil termék- és szolgáltatás portfóliónkat. A mobil megoldásaink platformjának kiválasztására több megoldást is megvizsgáltunk, míg végül az IBM Worklight mobil platformját találtuk a legalkalmasabbnak, és 2014 elején elindítottuk a mobil termékfejlesztési projektjeinket.

A – Gartner elemzések jobb felső sarkában szereplő - Worklight fejlesztő céget 2012 elején vásárolta fel az IBM, egycsapásra integrálva és megteremtve így a szoftver portfóliójában a piacvezető üzleti mobil platformot. A Worklight platformba az akvizíciót követően beépültek az IBM egyéb mobil megoldásai, melyek elsősorban eszközmenedzsment, naplózás, biztonság, valamint riportálás területein növelték a Worklight értékét. A Worklight platform lefedi a mobil alkalmazások teljes életciklusát a fejlesztéstől az alkalmazás-menedzsmentig, mindezt a legkorszerűbb biztonsági megoldásokkal védetten. Függetleníti a fejlesztést a céleszköztől, legyen az Android, iOS, Windows 8 vagy Blackberry, kistelefon vagy táblagép, a Worklight környezetben mindezekre egyszerre, egységesen tudjuk az alkalmazásainkat elkészíteni.

A Worklight üzleti és technikai képességek (vizsgák, jogosítványok) gyors megszerzésével és innovatív hozzáállásunkkal kivívtuk az IBM elismerését, mely felső szintű vezetői támogatásban nyilvánul meg. Kapcsolatban állunk az IBM Worklight fejlesztő csapatával, részt veszünk a termék jövőbeni képességeinek kialakításában, illetve laborunkban már teszteljük a nemsokára termékbe épülő új megoldásokat. Értéknövelt szolgáltatásainkban az IBM termék 1-es és 2-es szintű támogatását is ellátjuk, szükség esetén mi továbbítjuk az eseteket a 3-as (fejlesztői) IBM support felé.

Kézenfekvő számunkra, hogy első mobil termékeink az igen sikeres „Office Ügykövetés” megoldásunkra épülnek, hiszen Ügyfeleinket támogatva alaposan megismertük azokat a – sokszor meg sem fogalmazott – igényeket, melyeket hatékonyan az üzleti mobil alkalmazásinkkal tudunk kielégíteni.

Az IBM Worklight szerver biztonsági megoldásai alkalmassá teszik arra, hogy köztes rétegként közvetítse a vállalati belső rendszerek kumulált adatait a külső, regisztrált mobil eszközök és felhasználók irányába, valamint fogadja és továbbítsa az eszközökről érkező utasításokat (pl. jóváhagyás) a belső rendszerek irányába.

Büszkék vagyunk innovációnkra, hogy akárcsak a Lotus Notes-al a 1992-ben, most az IBM Worklight platformmal is elsőként dolgozunk a CEE (Central and Eastern Europe) régióban.