Történetünk


Kolesár András
(a cég alapítója): Régi tervem volt olyan szervező-fejlesztő cég megalkotása, amely az irodai munkamegosztás és a vezetői munka számára tud elektronikus eszközrendszert biztosítani.

Ez a terv több forrásból táplálkozott. Az egyik forrás az, hogy tapasztaltam, miként romlik egy cég belső kommunikációja és közös tudása a növekedés során. A másik pedig az, hogy vezetőként mindig szükségét éreztem olyan informatikai támogatásnak, amely egyebek között segíti a folyamatban levő ügyek áttekintését, a feladatok delegálását, dokumentumok közös kezelését. Egyszóval olyan szoftvert kerestem, amely építve a hálózati infrastruktúrára meghaladja a számítógépes hálózatok által nyújtott fájl megosztási szolgáltatások színvonalát és helyette az információ megosztását és közös felhasználását teszi lehetővé.

Esther Dyson ismertetett meg a "groupware" (csoportmunka-szoftver) fogalmával és nyitotta meg számomra azokat az információ-forrásokat, amelyekből tájékozódva választásom a Lotus Notes-ra esett.

A cég anyagi alapjainak megteremtéséhez szükség volt Doktor József úr befektető kedvére (akkor az Unitrade Kft tulajdonosa). A céget vele közös tulajdonként hoztuk létre és 1996-ig voltunk együtt a cégben tulajdonostársként.

Útjára indítottunk - kevéssel a rendszerváltozás utáni kusza gazdasági körülmények között - magántőkéből és magánlelkesedésből egy olyan vállalkozást, mely akkor inkább volt küldetés, mint üzlet. A Lotus Notes eszméje igazából évekkel később, az Internet megjelenésével vált közismertté, hiszen a két rendszer célja igen közel áll egymáshoz.

Ma már majdnem húsz éves a cég, mely bizonyítja az akkori döntések helyességét.

A cég építésében az UniOffice Rendszerház mai vezetői kiemelkedő szerepet vállaltak. Jónás Gábor ügyvezető (1992-től), Szoboszlay Zsolt műszaki igazgató (1992-től) és Ézsöl Mária gazdasági igazgató (1998-tól) dolgozik velünk.

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal már 1992-ben megjelentünk a Miniszterelnöki Hivatalban (Kormányhatározatok követése), majd az EXPO Iroda automatizálása fémjeleze ambiciónkat. Az Országos Vízügyi Főigazgatóságon - legnagyobb ügyfelünknél - 1993-ban kezdtük meg Lotus Notes-on alapuló rendszerek kiépítését. Számos bank, biztosító, államigazgatási szervezet tartott és tart igényt a munkánkra, mely igazolja vállalkozásunk megalapozottságát.